Skattergades historie er lang og farverig.


Foreningens historie er væsentlig kortere. Allerede i 70’erne optræder en ‘Skattergade-­ gruppe’ i skrivelser og indlæg i den skrevne presse. Det var overvejende i forbindelse med det såkaldte ‘gadeslag’ i 1977-­78, som på mange måder ændrede Svendborgs byplan, -­ ikke altid til det bedre.


For Skattergades vedkommende blev overgangen over jernbanen med mellemrum lukket, men som regel åbnet igen, i hvert fald for gående. Hver gang den blev åbnet, gav det anledning til fest. Hver gang den blev lukket, afstedkom det nye protester og samling mod ‘overmagten’.


Af historien kan læses, at tonen mellem en øjensynlig ret enerådende forvaltningschef og borgerne undertiden var ret barsk. Der er fra den ene side en arrogance, som ville være utænkelig nu om dage, - og fra den anden side ret grove anklager om magtmisbrug.


Men nytårsaften 2009-10 gik det helt galt. Et signalskab ved overskæringen, som styrede bomme, klokker og lys, blev sat ud af spillet af en lovlig voldsom nytårsbombe. BaneDanmark fik relativt hurtigt repareret skaden ved Brogade og Valdemarsgade, men lukkede istedet Skattergade-overgangen med et midlertidigt hegn.

Sagen var jo den, at man længe havde pønset på en anledning til en permanent lukning af denne lille irriterende overgang, og af den tilsvarende ved Baagøes Allé, som ‘stjal’ et par minutter af køretiden. Det førte til underskriftindsamlinger for og imod, nye skriverier i pressen og nye demonstrationer. Politikere og Forvaltning var i vildrede, men endte med at genåbne overgangen i marts 2010. BaneDanmark svarede igen med en pseudo-argumentation om sikkerheden, og da kommunen opdagede at regningen - for en udbygning af overgangen med bomme - ville komme til at ligge på kommunens eget bord, skiftede man standpunkt og besluttede i marts 2011 at bøje af for BaneDanmark og lukke overgangen.


Men sagsforløbet i hele sin urimelighed havde skabt sammenhold i gaden. Vi begyndte at lave gadefester og inovember 2011dannedes den nuværende Skattergade Beboerforening, som efterhånden har udviklet sig til et socialt samværd under mange former, men stadigt med det primære mål: At få genåbnet overgangen og gøre gaden hel igen.


se indslag fra 2011 - TV2-FYN -HER


se indslag fra 2015 - TV2-FYN - HER - Lars Erik Hornemann


Og vi fik vores egen hjemmeside, hvor vi efterhånden vil kunne fortælle detaljerne i denne ‘bloddryppende’ historie, og meget andet om gadens historie og egenart –og om hvad der ellers rører sig i vores elskede gade.

Hvad vi er optaget af . . . .

Skaber forandring gennem fællesskab

Vores mission er at skabe positive forandringer ved at skabe rammerne for at vi kan løse fælles udfordringer.

Biodiversitet

Vi arbejder på at forbedre sundheden og trivslen for alle i vores samfund gennem uddannelse og adgang til sundhedsydelser.

Fællesskab

Vi tror på, at uddannelse er nøglen til fremgang og lige muligheder. Vi arbejder for at sikre, at alle har adgang til kvalitetsuddannelse uanset baggrund.

Bæredygtig udvikling

Vi støtter initiativer, der fremmer bæredygtig udvikling og bevarelse af vores miljø. Vi ønsker at efterlade en bedre verden til kommende generationer.

Bliv involveret

Gør en forskel i Skattergade!

Bliv medlem af Skattergade Beboerforening og vær med til at skabe et levende og fællesskabsorienteret lokalområde. Her kan du frivilligt arbejde, engagere dig i projekter og bidrage til udviklingen af vores lokalsamfund.

Kontakt

Få kontakt med Skattergade Beboerforening

Vi står klar til at hjælpe og samarbejde med medlemmerne i Skattergade. Kontakt os i dag!

+45 12 34 56 78